Ocenění společnosti FARMAK, a.s. - Valderová, Lenka; Scholleová, Hana, 1964-; Šedivá Krejčí, Dana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá oceněním podniku FARMAK, a.s. a je vytvořena pro potřeby potenciálního investora. Podnik je oceňován k datu 4. 12. 2013. Úvod práce je věnován teoretické části, kde jsou vysvětleny metody použité v praktické části práce. Nejprve je provedena finanční analýza účetních výkazů podniku. Součástí této analýzy je vertikální a horizontální analýza výkazů a analýza poměrových ukazatelů. Dále je provedena Strategická analýza, jejíž součástí je analýza makrookolí a mikrookolí. Na základě předchozích analýz a prognózy generátorů hodnoty byl určen finanční plán. K ocenění podniku byla použita výnosová metoda diskontovaného peněžního toku -- FCFF, jejíž výsledek byl srovnán s účetní hodnotou podniku.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses