Public relations Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR - Dragonová, Kateřina (2014)
Předmětem této diplomové práce je analýza a zhodnocení strategie public relations Svazu obchodu a cestovního ruchu České republiky. Teoretická část práce vymezuje marketingovou komunikaci v rámci marketingového mixu, přináší teoretická východiska problematiky public relations a zaměřuje se public relations ve specifických odvětvích. Praktická část zahrnuje představení Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, popis jeho PR nástrojů a aktivit a zhodnocení této stávající strategie. Rovněž jsou zde na základě terénního šetření popsány návrhy na vylepšení fungování public relations do budoucna.