Měnová reforma 1953 v Československu jako mnohovrstevný fenomén - Novotná, Kateřina; Jakubec, Ivan, 1960-; Szobi, Pavel, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá měnovou reformou provedenou v roce 1953 v Československu. Ústředním tématem je samotná reforma, která se měla vypořádat s pozůstatky předchozích nesocialistických režimů a zároveň řešit ekonomické problémy v Československu na počátku padesátých let minulého století. Práce dále analyzuje příčiny měnové reformy, její přípravu a organizaci. Další část se věnuje průběhu reformy a jejím dopadům v sociální, hospodářské, měnové i mezinárodní oblasti. Diplomová práce byla připravena s využitím archivních pramenů, dobových dokumentů, pramenů institucionální provenience, odborné literatury a publicistických zdrojů.
Vedoucí práce: Ivan Jakubec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářské a politické dějiny 20. století [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses