Analýza závislosti české ekonomiky na německé - Chrstoš, Tomáš (2012)
Práce se zabývá závislostí české ekonomiky na vývoji německé. Nejprve popisuje teoretická východiska týkající se platební bilance, jejích položek a faktorů ovlivňujících platební bilanci. V praktické části je nejprve provedena komparativní analýza české a německé platební bilance. Poté následuje regresní analýza, jejímž účelem je zjistit závislost české ekonomiky na německé. Práce se dále zabývá závislostí jednotlivých sektorů těchto ekonomik na sobě a nastiňuje z toho plynoucí výhody a rizika.