Analýza závislosti české ekonomiky na německé - Chrstoš, Tomáš; Rybáček, Václav, 1979-; Pícl, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práce se zabývá závislostí české ekonomiky na vývoji německé. Nejprve popisuje teoretická východiska týkající se platební bilance, jejích položek a faktorů ovlivňujících platební bilanci. V praktické části je nejprve provedena komparativní analýza české a německé platební bilance. Poté následuje regresní analýza, jejímž účelem je zjistit závislost české ekonomiky na německé. Práce se dále zabývá závislostí jednotlivých sektorů těchto ekonomik na sobě a nastiňuje z toho plynoucí výhody a rizika.
Vedoucí práce: Václav Rybáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses