Význam a role Fondu pojištění vkladů - Jírů, Zdeněk; Schlossberger, Otakar, 1958-; Kolman, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá českým Fondem pojištění vkladů, tedy institucí vyplácející náhrady oprávněným osobám při krachu banky, stavební spořitelny nebo družstevní záložny. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. V té první, teoretické, se zaměřuje na ekonomické důvody existence systému pojištění vkladů a na různé možnosti nastavení konstrukčních prvků systému. Rovněž zmiňuje alternativy k povinnému pojištění vkladů. Druhá část práce se věnuje vývoji právních norem upravujících činnost Fondu pojištění vkladů od počátku jeho existence do současnosti. Poslední část diplomové práce obsahuje charakteristiku Fondu pojištění vkladů, popisuje jeho fungování a ukazuje praktické dopady legislativních změn uvedených ve druhé části práce.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses