Účetní a daňová specifika dlouhodobého hmotného majetku - Kačírková, Adéla; Müllerová, Libuše, 1945-; Korbelová, Miluše, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá dlouhodobým hmotným majetkem, nejen z pohledu českých účetních a daňových předpisů, ale i z pohledu mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Nejprve je z těchto tří pohledů rozebráno vymezení dlouhodobého hmotného majetku, na to navazuje jeho oceňování a odpisování. Rozdíl mezi výší účetních a daňových odpisů vede ke vzniku odloţené daně, proto i ta je v této práci řešena. Poslední částí práce je modelový příklad, který zobrazuje jak výpočet daňových a účetních odpisů podle jednotlivých metod, tak i výpočet odloţené daně.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses