Zhodnocení realizace konceptu udržitelného rozvoje na místní úrovni - Novotná, Adéla (2013)
Cílem diplomové práce je zhodnotit realizaci udržitelného rozvoje v městě Jihlava a jaký význam má sledování indikátorů udržitelného rozvoje pro rozvoj města. Teoretická část diplomové práce se zabývá vymezením udržitelného rozvoje a jeho principů. Dále jsou zde popsány indikátory udržitelného rozvoje, jejich definice, typy a význam jejich sledování. Praktická část práce popisuje realizaci udržitelného rozvoje v městě Jihlava, které naplňuje místní Agendu 21, jejímž prostřednictvím jsou zaváděny principy udržitelného rozvoje do běžného života. Pro měření postupu udržitelného rozvoje město Jihlava sleduje některé Společné evropské indikátory. Nakonec jsou hodnoceny získané informace a vazby sledovaných indikátorů na rozvoj města.