Zhodnocení realizace konceptu udržitelného rozvoje na místní úrovni - Novotná, Adéla; Macháček, Jaroslav; Kramulová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem diplomové práce je zhodnotit realizaci udržitelného rozvoje v městě Jihlava a jaký význam má sledování indikátorů udržitelného rozvoje pro rozvoj města. Teoretická část diplomové práce se zabývá vymezením udržitelného rozvoje a jeho principů. Dále jsou zde popsány indikátory udržitelného rozvoje, jejich definice, typy a význam jejich sledování. Praktická část práce popisuje realizaci udržitelného rozvoje v městě Jihlava, které naplňuje místní Agendu 21, jejímž prostřednictvím jsou zaváděny principy udržitelného rozvoje do běžného života. Pro měření postupu udržitelného rozvoje město Jihlava sleduje některé Společné evropské indikátory. Nakonec jsou hodnoceny získané informace a vazby sledovaných indikátorů na rozvoj města.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses