Analýza trhu mobilních operátorů v ČR od roku 1989 - Valta, Michal; Štípek, Vladimír, 1986-; Procházka, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tématem bakalářské práce je analýza trhu mobilních operátorů v ČR od roku 1989 se zaměřením na současnou tržní strukturu a problematiku přechodu operátorů na nový druh přenosu dat v síti LTE (Long Term Evolution). Teoretická část práce je zaměřena na vznik, rozvoj a regulaci tohoto trhu. K tomu bylo využito aplikací známých ekonomických teorií oligopolu, konkurence, ale i regulace či liberalizace, které se daným tématem zabývají. Rovněž budou vysvětleny a charakterizovány základní pojmy a legislativní úpravy, týkající se oboru telekomunikace, včetně funkcí a pravomocí Českého telekomunikačního úřadu. Praktická část se opírá o zahraniční studie a zkušenosti s obdobnými aukcemi kmitočtové spektra v zemích Západní Evropy, které jsou následně aplikovány na výběrové řízení v prostředí trhu českých mobilních operátorů. V závěrečné pasáži je nastíněno několik různých teorií možného budoucího vývoje na tomto trhu, s ohledem na výsledek aukce a chystané legislativní změny.
Vedoucí práce: Vladimír Štípek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses