Analýza systému zdravotnictví a jeho financování - Jandejsková, Klára; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce je zaměřena na porovnání jednotlivých systémů úhrad za zdravotní péči v České republice. Nedílnou součástí financování zdravotní péče v České republice jsou zdravotní pojišťovny, které poskytovatelům zdravotní péče stanovují pravidla a ty posléze nastavený systém financování zdravotních péče modifikují. Z tohoto důvodu problematika zdravotních pojišťoven provází obě části této diplomové práce, první teoretickou i druhou praktickou. V teoretické části se tato diplomová práce věnuje struktuře českého zdravotnictví jako celku a poté v následujících kapitolách rozebírá úhradové systémy nastavené pro jednotlivé poskytovatele zdravotní péče. V praktické části této práce je pak znázorněno na příkladech, jak systém úhrad zdravotní péče funguje, k jakým problémům v systému dochází, jakou roli hraje zdravotní pojišťovna a jak se s vyskytnutými problémy lze vypořádat. Záměrem práce je poskytnout přehled typů úhradových systémů za zdravotní péči používaných v České republice. Zaměřit se na jejich specifika a podrobně je analyzovat i s jejich možnými dopady na výši konečných úhrad.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses