DOPAD VÝVOJE EKONOMIKY V LETECH 2005 - 2012 NA POSTAVENÍ ZNEVÝHODNĚNÝCH SKUPIN OBYVATELSTVA NA ČESKÉM TRHU PRÁCE - Svobodová, Lucie (2013)
Práce se zabývá zkoumáním postavením vybraných znevýhodněných skupin na českém pracovním trhu v letech 2005-2012. Hlavním cílem této práce je ověření hypotézy, že tyto znevýhodněné skupiny reagují na změny českého HDP citlivěji než obecná míra nezaměstnanosti. Práce popisuje vývoj obecné míry nezaměstnanosti a vybraných znevýhodněných skupin ve sledovaném období. Hlavní hypotéza je ověřena pomocí regresní analýzy provedené na časových řadách. Empirické šetření provedené v této práci tuto hypotézu potvrzuje u skupiny absolventů a osob ve věku 15-24 let. U osob se zdravotním postižením a osob ve věku 50-74 let se nepodařilo hypotézu potvrdit.