EKONOMICKÁ ANALÝZA ROZVOJE MĚSTA HUMPOLEC VE VZTAHU K DOPRAVNÍ INFRASTRUKTUŘE - Bína, Josef; Pova, Patrik; Frantál, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou napojení města Humpolce na dopravní infrastrukturu a hodnotí její přínos zejména pro ekonomický rozvoj města. Cílem práce je stanovení vlivu dopravní infrastruktury na vývoj ekonomiky města. Byla stanovena hypotéza, která zní: "Dobrá dopravní dostupnost pozitivně ovlivňuje rozvojové ukazatele města Humpolce." Hypotéza bude potvrzena či vyvrácena pomocí časové komparace rozvojových ukazatelů, analýzy stávající infrastruktury a dopravní dostupnosti města a dotazníkového šetření. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje fyzickogeografickou a socioekonomickou analýzu města Humpolce s důrazem na rozbor dopravní infrastruktury a dále popis nejvýznamnějších ekonomických aktérů ve městě. Praktická část je zaměřena na analýzu dopravní dostupnosti města Humpolce, která by dle předpokladů měla pozitivně ovlivňovat ekonomiku. Tato část také zahrnuje použité metody výzkumu a výsledky, které budou podloženy vyhodnocením dotazníkového šetření. Výsledky, potvrzení či vyvrácení hypotézy a splnění cíle přináší závěr práce.
Vedoucí práce: Patrik Pova
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses