Možnosti vymáhání pohledávek v bankovním sektoru - Bažanovský, Lukáš; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Stádník, Bohumil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá správou a vymáháním pohledávek v bankovním sektoru. Popisuje ekonomické souvislosti mezi špatnými pohledávkami v portfoliích bank a jejich vymáháním s ohledem na použití a efektivitu jednotlivých vymáhacích kanálů. Je provedena analýza průběhu jednotlivých fází dlužnosti pohledávek od soft (early) collection až po fázi hard (late) collection. U každé z nich jsou identifikovány jednotlivé vymáhací kanály tak, jak jsou v bankovní praxi užívány. Pozornost je věnována zejména porovnání úspěšnosti jednotlivých vymáhacích možností mezi sebou. Na základě vlastního sběru dat, výpočtů a analýz je sestavena míra výtěžnosti v řízení exekučním a v řízení insolvenčním, které patří mezi hlavní pilíře poslední vymáhací fáze.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses