Privatizace Chemických zavodů Sokolov - Solomon, Miroslav (2014)
Bakalářská práce se zabývá procesem privatizace podniku Chemické závody Sokolov (dnešní Momentive Specialty Chemicals, a.s.). Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole je sepsána historie chemického průmyslu v Sokolově a jeho současný stav. Druhá část se zabývá stavem československé ekonomiky na přelomu osmdesátých a devadesátých let s primárním zaměřením na chemický průmysl. Třetí část popisuje proces privatizace na počátku devadesátých let a poslední kapitola navazuje popisem privatizace v druhé polovině devadesátých let. Pomocí metody sondy je za přispění podnikového archivu rozebrána situace CHZS ve sledovaném období a dopad privatizace na chod a hospodaření podniku. V částech popisujících obecný průběh privatizace je využita literatura převážně české provenience.