Privatizace Chemických zavodů Sokolov - Solomon, Miroslav; Szobi, Pavel, 1983-; Syrová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá procesem privatizace podniku Chemické závody Sokolov (dnešní Momentive Specialty Chemicals, a.s.). Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole je sepsána historie chemického průmyslu v Sokolově a jeho současný stav. Druhá část se zabývá stavem československé ekonomiky na přelomu osmdesátých a devadesátých let s primárním zaměřením na chemický průmysl. Třetí část popisuje proces privatizace na počátku devadesátých let a poslední kapitola navazuje popisem privatizace v druhé polovině devadesátých let. Pomocí metody sondy je za přispění podnikového archivu rozebrána situace CHZS ve sledovaném období a dopad privatizace na chod a hospodaření podniku. V částech popisujících obecný průběh privatizace je využita literatura převážně české provenience.
Vedoucí práce: Pavel Szobi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses