Poskytování vybraných zaměstnaneckých benefitů v ČR jsou současné státem poskytované úlevy na tyto benefity přínosné? - Myslivečková, Beate; Prachař, Ondřej; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá poskytováním zaměstnaneckých benefitů v České republice a blíže se zaměřuje na poskytování produktů spořících na penzi. Zabezpečení na penzi a přilepšení k důchodu je v současnosti často diskutované téma. Stát poskytuje řadu výhod firmám, které přispívají v rámci zaměstnaneckých benefitů právě na tyto produkty. Jedná se o doplňkové penzijní spoření (resp. penzijní připojištění) a životní pojištění. Hlavním cílem bakalářské práce je potvrdit nebo vyvrátit hypotézu, zda je poskytování vybraných zaměstnaneckých benefitů přínosem i pro zaměstnavatele, zhodnotit výhodnost těchto benefitů pro zaměstnance a zjistit, zda jsou tyto úlevy pro zaměstnavatele od státu účelné a zda by zaměstnavatelé benefity poskytovali i bez těchto výhod. V závěru práce jsou na základě získaných poznatků navržena doporučení výběru benefitů vhodných pro zaměstnance i zaměstnavatele.
Vedoucí práce: Ondřej Prachař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses