Diskuse o nostrifikaci železnic v československém Parlamentu v letech 1918-1938 - Sokol, Lukáš; Doležalová, Antonie, 1966-; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Železnice byla v prvorepublikovém Československu velmi důležitým článkem národohospodářského života. Během 20. a 30. let 20. století docházelo v Československu k velmi častým zásahům do vlastnických práv. Kdo souhlasil se zestátňovacími procesy na železnicích? A kdo se stavěl při projednávání těchto zákonů do opozice? Dle následující analýzy většina účastníků politického světa v Československu mezi lety 1918-1938 se přikláněla na souhlasnou stranu a "proti" byli pouze u některých zákonů jen cizojazyční poslanci a jejich strany.
Vedoucí práce: Antonie Doležalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses