Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy - Bošanský, Jiří (2013)
Tématem této diplomové práce je Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy. Hasičský záchranný sbor obecně je stěžejní složkou integrovaného záchranného systému. HZS hl. m. Prahy plní úkoly s primárním cílem chránit životy, zdraví obyvatel a majetek před požáry a poskytovat účinnou pomoc při mimořádných událostech. Území hlavního města Prahy je vzhledem k ostatním regionům České republiky značně specifické, což klade zvýšené nároky na práci příslušníků HZS hl. m. Prahy. Výsledkem práce by měl být celistvý pohled na fungování instituce, která zajišťuje požární ochranu a řeší mimořádné události vznikající na území hlavního města Prahy a také návrh možných opatření, která by mohla zlepšit podmínky pro výkon služby.