Regionální analýza dopadů realizovaných projektů z OP Praha -- Adaptabilita - Bubleová, Anna; Wokoun, René, 1953-; Šumpela, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem diplomové práce "Regionální analýza dopadů realizovaných projektů z operačního programu Praha Adaptabilita (se zaměřením na prioritní osu 3 Modernizace počátečního vzdělávání)" je zjistit alokaci, zaměření a dopady schválených finančních prostředků prioritní osy 3 Modernizace počátečního vzdělávání z Operačního programu Praha Adaptabilita prostřednictvím finanční, kvantitativní a kvalitativní analýzy. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je rozebrána struktura fondů Evropské unie a implementace Operačního programu Praha Adaptabilita. Praktická část určuje finanční alokaci, strukturu příjemců, místo realizace schválených projektů a jejich zaměření. Využívá metodu kvantitativní a kvalitativní analýzy. Finanční a kvantitativní analýza je vymezena dle různých kritérií (např. prioritních os, příjemců, výzev aj.). Kvalitativní analýza zjišťuje zaměření realizovaných projektů, dopady a jejich význam pro okolí. Využívá expertní metodu polostrukturovaného rozhovoru s odborníky, dotazníkové šetření a metodu kartogramů. Závěrem jsou shrnuty získané poznatky z jednotlivých částí práce.
Vedoucí práce: René Wokoun
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses