Vplyv reklamných stratégií firiem na tržnú konkurenciu. - Miňová, Lýdia; Zemplinerová, Alena; Šlajs, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Reklama ako jeden z nástrojov marketingového mixu má pozitívny vplyv na tržby a diferencuje produkt od konkurencie. Podľa školy tržnej sily, reklama zároveň prispieva k k rozdielu v nákladových podmienkach firiem, vytvára abnormálne zisky plynúce z predaja produktov alebo služieb a je schopná prístup do odvetvia zamedziť. Otázkou preto je, či reklama môže mať tento vplyv na konkurenciu v odvetví. Cieľom práce je poukázať na základné prístupy k reklame v ekonómických teóriách a na základe dostupných empirických štúdií bližšie popísať a definovať rozdiely v jednotlivých prístupoch. Vplyv reklamy na základné ekonomické ukazovatele je analyzovaný vo vlastnej empirickej štúdii na trhu čokoládových tyčiniek a máčaných a polomáčaných oblátok.
Vedoucí práce: Alena Zemplinerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses