Externí komunikace HZS Kraje Vysočina - Hánová, Ilona; Kubala, Ondřej; Jílek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem diplomové práce je zhodnotit současný stav externí komunikace Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina a navrhnout doporučení pro jeho zlepšení. V diplomové práci jsou popsány teorie, historie, nástroje a techniky public relations. Práce se dále zabývá media relations, způsoby předávání informací médiím a budováním vztahů se sdělovacími prostředky. Součástí práce je rovněž stručný vývoj a přehled médií v České republice. Praktická část se věnuje Hasičskému záchrannému sboru (HZS) ČR a regionálním médiím. Snaží se ověřit, zda fungují teorie public relations v praxi státní správy, konkrétně u HZS. Je zde charakterizována komunikace a spolupráce HZS s médii na základě rozhovorů tiskových mluvčích a managementu HZS a dotazníků médiím, s nimiž HZS Kraje Vysočina spolupracuje. V závěru práce jsou vypsána doporučením v oblasti komunikace s veřejností a sdělovacími prostředky.
Vedoucí práce: Ondřej Kubala
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses