Specifika oceňování podniků pro účely IPO - Vrublová, Eva; Rýdlová, Barbora, 1976-; Jurečka, Jan, 1935-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce Specifika oceňování pro účely IPO se zabývá problematikou oceňování primárních úpisů akcií neboli Initial Public Offerings (IPO). V práci jsou rozebrány motivy realizace IPO, způsoby určení ceny akcií či vhodnost různých metod pro ocenění IPO. Analytická část zkoumá vývoj cenových odchylek po uvedení akcií na burzu v různém časovém období a z různých pohledů, které mohly být příčinou daného vývoje. Provedená analýza naznačila možný vztah některých faktorů a vývoje výše cenových odchylek, jiné faktory předpokládaný vztah nenaznačily.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses