Řešení systému regionální veřejné dopravy - případová studie krajů Jihomoravský, Zlínský a Vysočina - Vágner, Petr (2013)
Cílem diplomové práce je analyzovat a zhodnotit současný stav veřejné dopravy v kraji Jihomoravském, Zlínském a na Vysočině a následně porovnat řešení dopravy v těchto regionech a navrhnout možná zlepšení. Práce se zaměřuje se integrované dopravní systémy, které se nachází ve dvou z těchto krajů. Teoretická část se zabývá obecnou problematikou veřejné dopravy a integrovaných systémů -- právním rámcem, regulačními nástroji, principy a podmínkami jejich fungování, kompetencemi orgánů, financováním a novými trendy. Praktická část obsahuje podrobnou analýzu každého kraje s důrazem na organizaci veřejné dopravy v podmínkách konkrétního regionu. V závěru jsou jednotlivé výsledky shrnuty, vzájemně porovnány a navrženy změny a vylepšení jednotlivých systémů dopravy.