Zhodnocení efektivnosti projektu Růst konkurenceschopnosti společnosti Personna v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost - Novotná, Kateřina (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a blíže zkoumá efektivitu vynaložených financí na tento program. Práce se vztahuje na aplikaci programu ve společnosti PI CZ, s.r.o.. V teoretické části je popsán mechanismus fungování strukturálních fondů, prostřednictvím kterých Česká republika čerpá finanční prostředky z EU a celé strukturální politiky EU. Praktická část práce obsahuje vyhodnocení dotazníkového šetření, jež bylo provedeno mezi účastníky programu Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost v dané společnosti. V závěru jsou diskutovány dosažené výsledky průzkumu a dále jsou navržena taková řešení, která by napomohla zefektivnit čerpání prostředků z fondů EU v dané společnosti.