Analýza investičnej náročnosti vybraných odvetví českého hospodárstva - Loy, Dalibor (2013)
Predmetom tejto diplomovej práce je empirické doloženie vzťahu medzi vývojom dlhodobého majetku a hlavnými formami vyjadrenia výkonov podniku za obdobie rokov 1995 až 2009. Analyzované boli všetky odvetvia okrem priemyslu podľa klasifikácie CZ -- NACE. Práca obsahuje aj zhodnotenie predpokladov na ktorých je postavený parametrický a Gordonov vzorec na výpočet pokračujúcej hodnoty. Výstupom práce je odporúčaný postup odhadu investícií a alternatívny postup výpočtu pokračujúcej hodnoty v druhej fáze v rámci ocenenia podniku. Práca sa venuje taktiež posúdeniu citlivosti odvetví na konjunktúru, keďže rast hrubého domáceho produktu býva často považovaný ako smerodajný pri plánovaní tempa rastu odvetví a podnikov g do budúcna.