Analýza investičnej náročnosti vybraných odvetví českého hospodárstva - Loy, Dalibor; Mařík, Miloš, 1947-; Maříková, Pavla, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Predmetom tejto diplomovej práce je empirické doloženie vzťahu medzi vývojom dlhodobého majetku a hlavnými formami vyjadrenia výkonov podniku za obdobie rokov 1995 až 2009. Analyzované boli všetky odvetvia okrem priemyslu podľa klasifikácie CZ -- NACE. Práca obsahuje aj zhodnotenie predpokladov na ktorých je postavený parametrický a Gordonov vzorec na výpočet pokračujúcej hodnoty. Výstupom práce je odporúčaný postup odhadu investícií a alternatívny postup výpočtu pokračujúcej hodnoty v druhej fáze v rámci ocenenia podniku. Práca sa venuje taktiež posúdeniu citlivosti odvetví na konjunktúru, keďže rast hrubého domáceho produktu býva často považovaný ako smerodajný pri plánovaní tempa rastu odvetví a podnikov g do budúcna.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses