Vliv studené války na československý zbrojní průmysl v období normalizace - Stibor, Jan (2013)
Tématem diplomové práce je rozbor československého zbrojního průmyslu v období normalizace. Studie podává komplexní rozbor nejzásadnějších vlivů na tvorbu hlavních úkolů a směřování zbrojního sektoru a jeho konsekvence pro hospodářský vývoj v sedmdesátých a osmdesátých letech. Prostor je věnován především systému řízení, struktuře a dynamice zbrojení v návaznosti na vývoj studené války. V souvislosti se zařazením Československa do sovětské sféry vlivu je část práce věnována i začlenění do koaličních ekonomických a vojenskopolitických struktur. Export zbrojního materiálu do rozvojových zemí je zastoupen sondou do mezinárodních vztahů s Libyí.