Vliv studené války na československý zbrojní průmysl v období normalizace - Stibor, Jan; Szobi, Pavel, 1983-; Soukup, Jaromír, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tématem diplomové práce je rozbor československého zbrojního průmyslu v období normalizace. Studie podává komplexní rozbor nejzásadnějších vlivů na tvorbu hlavních úkolů a směřování zbrojního sektoru a jeho konsekvence pro hospodářský vývoj v sedmdesátých a osmdesátých letech. Prostor je věnován především systému řízení, struktuře a dynamice zbrojení v návaznosti na vývoj studené války. V souvislosti se zařazením Československa do sovětské sféry vlivu je část práce věnována i začlenění do koaličních ekonomických a vojenskopolitických struktur. Export zbrojního materiálu do rozvojových zemí je zastoupen sondou do mezinárodních vztahů s Libyí.
Vedoucí práce: Pavel Szobi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářské a politické dějiny 20. století [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses