Fenomén "singles" na území ČR po roce 1989 - Kunc, Daniel; Langhamrová, Jitka, 1958-; Holá, Bohdana, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
V bakalářské práci zkoumám výskyt fenoménu singles na základě demografických a statistických ukazatelů, a to v období od roku 1989 do roku 2012. Fenomén singles se začal výrazněji projevovat po roce 1989. V teoretické části práce jsou vysvětleny pojmy, které se singles úzce souvisí. Taktéž jsou uvedeny historické souvislosti, které zapříčinily výchozí stav v roce 1989. V praktické části jsou pomocí grafů analyzovány demografické ukazatele, které souvisí sfenoménem singles. Domácnosti jednotlivců byly zvoleny za ukazatel, jenž pravděpodobně nejlépe prokazuje vývoj fenoménu vČeské republice. Údaje za domácností jednotlivců byly taktéž porovnány s výsledky agenturních průzkumů.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses