Zdroje financovania management buy-outu - prípadová štúdia - Ivanová, Jarmila (2013)
Diplomová práca sa zaoberá možnými zdrojmi kapitálu akvizície typu management buy-out na českom trhu. Práca obsahuje charakteristiku, výhody a nevýhody jednotlivých foriem kapitálu z pohľadu subjektu hľadajúceho vhodné zdroje financovania. Zvažovanie vhodnosti jednotlivých zdrojov kapitálu je závislé na špecifickej charakteristike konkrétneho príkladu. Cieľom tejto práce je poukázať prostredníctvom prípadovej štúdie na jednotlivé aspekty a subjekty, na ktoré je potrebné prihliadať pri výbere konkrétneho financovania. Pozornosť je zameraná na financovanie pomocou akvizičného úveru spolu s kapitálom od strategického investora. V súvislosti s čerpaním akvizičného úveru sa čitateľ zoznámi s požiadavkami financujúcej banky na financujúci subjekt. V poslednej časti je popísaný jeden z najdôležitejších aspektov - vplyv právneho režimu akvizície na všetky zainteresované subjekty.