Zdroje financovania management buy-outu - prípadová štúdia - Ivanová, Jarmila; Křížek, Tomáš; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práca sa zaoberá možnými zdrojmi kapitálu akvizície typu management buy-out na českom trhu. Práca obsahuje charakteristiku, výhody a nevýhody jednotlivých foriem kapitálu z pohľadu subjektu hľadajúceho vhodné zdroje financovania. Zvažovanie vhodnosti jednotlivých zdrojov kapitálu je závislé na špecifickej charakteristike konkrétneho príkladu. Cieľom tejto práce je poukázať prostredníctvom prípadovej štúdie na jednotlivé aspekty a subjekty, na ktoré je potrebné prihliadať pri výbere konkrétneho financovania. Pozornosť je zameraná na financovanie pomocou akvizičného úveru spolu s kapitálom od strategického investora. V súvislosti s čerpaním akvizičného úveru sa čitateľ zoznámi s požiadavkami financujúcej banky na financujúci subjekt. V poslednej časti je popísaný jeden z najdôležitejších aspektov - vplyv právneho režimu akvizície na všetky zainteresované subjekty.
Vedoucí práce: Tomáš Křížek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses