Karel Engliš a statistika - Korec, Vojtěch (2014)
Cílem této práce je, po shromáždění a nastudování dostupných materiálů, popsat a analyzovat statistickou činnost Karla Engliše. Vycházím zde z jeho vlastních statistických článků, publikací a skromné literatuty týkající se této tématiky. Tomuto rozboru předchází dvě úvodní kapitoly zabývající se Úřední statistikou v 1. čtvrtině 20. století a životem a dílem Karla Engliše.