Daňové pobídky vědy, výzkumu a vývoje - Hrubý, Přemysl (2013)
Práce se zabývá daňovou podporou výzkumu a vývoje realizovaného soukromým sektorem. V úvodu je charakterizován výzkum a vývoj jako nedílná součást moderních ekonomik. Ve druhé části práce je zdůvodněna nutnost státní podpory, dále jsou představeny používané daňové nástroje pro podporu podnikového výzkumu a vývoje spolu se způsoby měření efektivity těchto nástrojů. Praktická část se zabývá evaluací a srovnáním zavedené politiky v České republice, Velké Británii, Francii, Austrálii a Irsku.