Daňové pobídky vědy, výzkumu a vývoje - Hrubý, Přemysl; Vítek, Leoš, 1970-; Tepperová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce se zabývá daňovou podporou výzkumu a vývoje realizovaného soukromým sektorem. V úvodu je charakterizován výzkum a vývoj jako nedílná součást moderních ekonomik. Ve druhé části práce je zdůvodněna nutnost státní podpory, dále jsou představeny používané daňové nástroje pro podporu podnikového výzkumu a vývoje spolu se způsoby měření efektivity těchto nástrojů. Praktická část se zabývá evaluací a srovnáním zavedené politiky v České republice, Velké Británii, Francii, Austrálii a Irsku.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses