Ekonomie dobrovolnictví Hlavní determinanty produktivity dobrovolných hasičů - Růžičková, Tereza; Komrska, Martin; Slaný, Martin, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Práce analyzuje vliv jednotlivých determinantů na produktivitu dobrovolných hasičů v ČR. Na základě dat z dotazníkového průzkumu dobrovolných hasičů v ČR jsem odhadla ekonometrické modely pro všechny dotazované dobrovolné hasiče, pro pracující dobrovolné hasiče a pro muže a ženy (dobrovolné hasiče) zvlášť. Touto prací se nepodařil prokázat vliv příjmu ze zaměstnání na produktivitu dobrovolných hasičů v ČR. Hlavní testovaná hypotéza "Dobrovolní hasiči s vysokými příjmy v zaměstnání budou méně produktivní vzhledem k vyšší obětované příležitosti v zaměstnání" zůstává nepotvrzena. Předpoklad, že ženy budou v tomto druhu dobrovolnictví méně produktivní než muži, se podařilo potvrdit. Naopak se nepodařilo prokázat, že by bydlení na vesnici zvyšovalo produktivitu. Vliv bydlení na vesnici vyšel negativní na produktivitu dobrovolných hasičů ve dvou testovaných modelech, což odporuje původnímu předpokladu.
Vedoucí práce: Martin Komrska
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses