Ocenění společnosti České aerolinie, a.s. - Tychtlová, Eva (2014)
Cílem diplomové práce je určení hodnoty podniku České Aerolinie a.s. k 1.1.2012. Na začátku je představena společnost a její historie. Je provedena strategická analýza, ve které je hodnocena dlouhodobá perspektivnost podniku a výstupem je prognóza tržeb. Dále je zhodnoceno finanční zdraví společnosti a jsou predikovány generátory hodnoty a sestaven finanční plán. Jako hlavní metoda pro ocenění společnosti je použita metoda DCF entity, která je doplněna o metodu tržního porovnání.