Konflikt konzervativní vlády Margaret Thatcherové s odbory - Veselá, Markéta; Soukup, Jaromír, 1977-; Szobi, Pavel, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá komparací pohledů na konzervativní vládu Margaret Thatcherové ve Velké Británii, především pak na opatření týkající se odborových svazů. Obsahuje stručný přehled vývoje britské hospodářské politiky od poválečných let až do období druhé vlády Margaret Thatcherové. Jsou zde shrnuty ekonomické, politické a sociální aspekty stávek včetně očitých svědectví zúčastněných. Práce vyvrací domněnku, že odborová politika Margaret Thatcherové byla tvořena pouze k dosažení ekonomických cílů a nebrala v potaz sociální hledisko.
Vedoucí práce: Jaromír Soukup
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses