Komparace první a druhé dekády českého sociálního systému - Křeček, Štěpán; Prachař, Ondřej; Kubelková, Karina, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Práce přináší ucelený soubor dat ze Státních závěrečných účtů České republiky. V rámci těchto dat jsou popsány výdaje na systém sociálního zabezpečení a systém zdravotní péče od vzniku samostatné České republiky do roku 2012. Na základě výdajů na jednotlivé části českého sociálního systému je pozorována struktura systému a její vývoj v čase. Výdaje na sociální systém jsou také porovnávány s vývojem reálné ekonomiky, především pak s ohledem na hrubý domácí produkt. Práce je rozčleněna do dvou dekád. Tyto dekády jsou samostatně popsány a následně mezi sebou komparovány. Práce vysvětluje, jak se vyvíjely výdaje na český sociální systém a jak lze na tento vývoj nahlížet.
Vedoucí práce: Ondřej Prachař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses