Analýza současné transformace pražských divadel jako krok k liberalizaci divadelního trhu - Gerneš, David; Prachař, Ondřej; Doležalová, Antonie, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce si klade za cíl obhájit transformaci pražských divadel zřizovaných jako příspěvkové organizace na jinou právní formu a navrhuje vhodná opatření pro vylepšení stávajícího systému financování divadel. V práci analyzuji systém financování kultury v České republice, dále samotný systém financování divadel v Praze. Následně se věnuji analýze výkonnosti pražských divadel zřizovaných jako příspěvkové organizace a pěti ostatních divadel působících na území Prahy. Pro úplnost kontextu se věnuji systému podpory divadel ve Vídni, Berlíně a Londýně. Na základě zjištěných poznatků navrhuji vhodná opatření pro zlepšení financování divadel v Praze.
Vedoucí práce: Ondřej Prachař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses