Analýza současného systému předškolní péče v České republice - Řezníčková, Tereza; Prachař, Ondřej; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá současnou situací na trhu předškolní péče v České republice, analýzou legislativní a koncepční stránky věci, komparací předškolních zařízení a řešením nedostatečné kapacity v mateřských školách. Případová studie analyzující nabídku předškolní péče v Jihlavě v komparaci s městskou částí Praha 2 ukazuje, že soukromá zařízení pokrývají v Praze velkou část poptávky a cena školného je v porovnání s Jihlavou až třikrát vyšší. Nedostatečná kapacita v mateřských školách bude převládat ještě několik let. Řešením by mohla být úprava legislativy, snížení počtu odkladů povinné školní docházky, či výstavby modulových školek.
Vedoucí práce: Ondřej Prachař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses