Rozbor trhu dluhově zajištěných obligací - Kutílek, Petr (2014)
V diplomové práci zpracované na téma "Rozbor trhu dluhově zajištěných obligací" se pojednává o produktech, které vzešly ze sekuritizačního procesu. Cíl práce je adekvátně vymezit principy fungování dluhově zajištěných obligací i v závislosti na globální finanční krizi, která otevřeně vypukla v roce 2008. V první kapitole přiblíží pojem sekuritizace a vysvětlí základní mechanismy specifické pro toto odvětví a tento druh cenných papírů. Druhá kapitola je zaměřena na objasnění vlastností dluhově zajištěných obligací. V samém závěru se nachází i případová studie, která vhodně doplňuje diplomovou práci o praktické výpočty.