Rozbor trhu dluhově zajištěných obligací - Kutílek, Petr; Musílek, Petr, 1965-; Derner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
V diplomové práci zpracované na téma "Rozbor trhu dluhově zajištěných obligací" se pojednává o produktech, které vzešly ze sekuritizačního procesu. Cíl práce je adekvátně vymezit principy fungování dluhově zajištěných obligací i v závislosti na globální finanční krizi, která otevřeně vypukla v roce 2008. V první kapitole přiblíží pojem sekuritizace a vysvětlí základní mechanismy specifické pro toto odvětví a tento druh cenných papírů. Druhá kapitola je zaměřena na objasnění vlastností dluhově zajištěných obligací. V samém závěru se nachází i případová studie, která vhodně doplňuje diplomovou práci o praktické výpočty.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses