Socioekonomická analýza a možnosti rozvoje okresu Kladno se zaměřením na mikroregion Údolí Lidického potoka - Plicková, Kamila (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá Dobrovolným svazkem obcí Mikroregion údolí Lidického potoka a jeho rozvojovými možnosti. Teoretický úvod práce shrnuje problematiku vymezování regionů a postavení mikroregionů v regionální struktuře České republiky. Je provedena socioekonomická analýza a to na území celého okresu Kladno, jehož je uvedený mikroregion součástí. Výsledky analýzy v jednotlivých oblastech jsou zaměřeny především na obce mikroregionu a použity pro následně zpracovanou SWOT analýzu. Výstupem SWOT analýzy a zároveň přínosem celé práce jsou jednotlivá opatření a rozvojové projekty doporučené Mikroregionu údolí Lidického potoka k realizaci.