Financování nestátních neziskových organizací prostřednictvím veřejných sbírek - Juranová, Petra; Doležalová, Antonie, 1966-; Chmelová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem financování nestátních neziskových organizací, přičemž mezi všemi způsoby financování se detailní pozornost soustředí na financování prostřednictvím veřejných sbírek. Práce soustředí na zákonem stanovené náležitosti pro pořádání veřejné sbírky a způsoby jejího provádění. Dále se zabývá několika vybranými nestátními neziskovými organizacemi a jejich veřejnými sbírkami. Soustředí se na Nadační fond Českého rozhlasu, Nadaci pro rozvoj občanské společnosti - Pomozte dětem, Ligu proti rakovině, Nadační fond Kapka naděje a Centrum Paraple. Část práce je také věnována hospodaření vybraných neziskových organizací. Cílem práce je zjistit, jaké jsou faktory ovlivňující úspěšnost veřejných sbírek.
Vedoucí práce: Antonie Doležalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses