Využití informačních technologií při finanční a majetkové analýze obcí a jejich pasportizaci - Nevěřil, Jakub; Toth, Petr, 1962-; Rieger, Pavel, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Práce je zaměřena na hodnocení socioekonomické situace obcí a to zejména metodou finanční a majetkové analýzy (FAMA). Cílem práce je shromáždit takový objem dat ve vhodné struktuře -- pasportu základních ukazatelů FAMA, aby bylo možné konstruovat na jejich základě dostatečně kvalitní pracovní standardy, tj. průměrné hodnoty jednotlivých ukazatelů FAMA. Při hodnocení konkrétní obce bude možné ji s těmito standardy porovnat a získat tak lepší představu o její situaci. Delší časové řady ukazatelů umožní též modelovat její budoucí vývoj. Prostředkem k dosažení cíle je důkladná analýza dostupných datových zdrojů a existujících technických prostředků a na jejím základě potom návrh vlastního technického řešení, které umožní potřebná data efektivně získávat a transformovat do podoby pasportů a pracovních standardů.
Vedoucí práce: Petr Toth
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses