Ekonomická a sociální statistika genderovým pohledem - Stanislavová, Barbora; Sixta, Jaroslav; Vopravil, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Genderové statistiky by měly hrát důležitou roli v každé analýze, neboť mnohé indikátory je třeba uvádět zvlášť za muže a zvlášť za ženy. Nejedná se tedy jen o demografická data, která jsou takto uváděna s naprostou samozřejmostí, ale také o ekonomická a sociální data, u kterých je toto třídění často opomíjeno. Předmětem diplomové práce "Ekonomická a sociální statistika genderovým pohledem" je poskytnout provázanou představu o potřebě genderových statistik, neboť jsou údaje v této oblasti za muže a ženy často velice odlišné a je třeba zjišťovat možné příčiny a možnosti jejich odstranění.
Vedoucí práce: Jaroslav Sixta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses