Doprava z hlediska institucí - Malkusová, Barbora; Pova, Patrik; Říhová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce zkoumá vliv vybraných formálních institucí, tedy zákonů a vyhlášek na individuální osobní dopravu. V práci je popsána institucionální ekonomie a rozdělení na formální a neformální instituce, dále charakteristika dopravy a její dělení na veřejnou osobní dopravu a na individuální osobní automobilovou dopravu. Dále jsou zde popsány vybrané instituce, zákony a vyhlášky, které ovlivňují osobní automobilovou dopravu. Na poznatky navazuje praktická část. V ní je provedeno mezioborové srovnání osobní dopravy a analýza nákladů na dopravu. Dále je zde popsána analýza vlivu jednotlivých institucí na individuální osobní dopravu. Pozornost je také věnována pohledu na instituce z hlediska ekonomie a z hlediska politiky.
Vedoucí práce: Patrik Pova
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses