Finanční analýza firmy T-Mobile Czech Republic a.s. - Špačková, Agáta (2014)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou firmy T-Mobile Czech Republic a.s. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy a je uveden výčet zdrojů finanční analýzy, jejích uživatelů a metod. V praktické části je řešen konkrétní případ dané obchodní korporace. Cílem práce je zhodnotit stav této obchodní korporace v letech 2007 -- 2011, zejména efektivitu a finanční stabilitu. Subjekt je posuzován z hlediska rentability, likvidity, zadluženosti a aktivity. Je použita horizontální a vertikální analýza rozvahy a výsledovky, Du Pont rozklad ROE, Kralickův Quick test, Altmanův index důvěryhodnosti, Index IN 05, jednorozměrné metody mezipodnikového srovnávání a metoda jednoduchého součtu pořadí.