Regionální disparity v uplatnění absolventů středních škol na trhu práce ve vybraných krajích ČR - Janíčková, Kristýna (2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu středního školství České republiky vzhledem k požadavkům trhu práce. Jejím cílem je zjistit, zda struktura absolventů středních škol vstupujících na trh práce odpovídá struktuře poptávky po práci. V teoretické části práce jsou zmíněny základní pojmy z oblasti vzdělávání a trhu práce a základní charakteristika vybraných krajů. Zároveň v ní je zmíněna základní legislativa a strategické dokumenty pro oblast vzdělávání a trhu práce. Praktická část diplomové práce bude zaměřena na analýzu počtu a struktury absolventů středních škol a počtu volných pracovních pozic ve vybraných krajích České republiky. Diplomová práce analyzuje data z období let 2006 až 2011 v kraji Jihočeském, Jihomoravském a Moravskoslezském.